Na našich sadech postupně v měsících červenec – říjen dozrávají jablíčka, hruštičky i švestky. Čerstvé ovoce samozřejmě nezasíláme, ale můžete si k nám po domluvě přijet téměř kdykoli vybrat. Již hotové dobroty z naší úrody si ale můžete objednat s doručením domů.
Jak funguje náš prodej ze dvora? Stačí nás kontaktovat přes chat (messenger) nebo přes telefon a domluvit se, kdy se vám hodí za námi přijet. Většinou vám vycházíme vstříc a není problém dopolední či odpolední návštěva. Výrazně doporučujeme vlastní bedýnky. Platba je možná pouze hotově.
Aktuální nabídka:
V současné době máme veškeré pěstované ovoce vyprodané a již se těšíme na sklizeň v roce 2024.
Naše odrůdy, které pěstujeme:
(aktuálně nejsou skladem)
Jablka letní Discovery
Tato odrůda jablek se vyznačuje drobnějšími plody (5-7cm), matnou, středně tuhou slupkou v zelenožluté barvě s jasně červenou krycí barvou. Dužina je jemná, přesto křupavá a šťavnatá. Jablka se sklízí v první polovině srpna a ke konzumaci se hodí již několik dnů po sklizni.
Jablka zimní Rubinola
Jde o křížence odrůd Rubín a Prima. Plody jsou středně velké, ploše kulovité, žlutavé překryté červeným žíháním. Dužina jabloně Rubinola je žlutavá, sladká, středně šťavnatá a aromatická. Opět se sklízí koncem září, konzumní zralost od prosince (ale vynikající jsou opět již v době sklizně), uskladňovat můžeme až do března. Oproti odrůdě Bohemia jsou sladší.
Jablka Rajka
Zimní odrůda se středně velkými kulovitými plody zelenožluté barvy s lehce rozmytou červenou na povrchu. Dužina je aromatická, středně šťavnatá, sladká, žlutavé barvy.
Jablka zimní Bohemia
Česká mutace odrůdy Rubín. Plody jsou velké, kulovité a mimořádně kvalitní. Slupka je zbarvena tmavě červenou. Dužnina je nasládlá a chruplavá. Konec září je ideální pro sklizeň, konzumně dozrávají v listopadu (ale vynikající jsou již v době sklizně), ale uskladňovat můžeme až do března. Vzhledem k tenčí slupce, která je náchylnější k poranění, doporučujeme spíše na přímou konzumaci než uskladnění.
Jablka zimní Golden
Plody jsou středně velké, kuželovitého tvaru, zelenožluté barvy bez krycího zabarvení. Dužina je žlutavá, navinule sladká křehká a aromatická. Sklízí se v říjnu, konzumní zralost je od prosince, dá se skladovat až do března.
Jablka Otava
Plody této zimní odrůdy jsou středně velké až velké, zelené s oranžovočerveným líčkem. Navinule sladká dužina žlutavě-bílé barvy má jemnou konzistenci a příjemné aroma. Je středně šťavnatá. Plody se sklízí na konci září, jejich konzumní zralost přichází o něco později, a to v listopadu. Jedná se o jablka vhodná ke skladování, k přímé konzumaci jsou vhodná do března.
Jablka podzimní Prima
Jablka Prima jsou příjemně sladká, středně veliká jablka. Slupka je středně mastná, hladká, zelenkavě-žlutá a pokrytá tmavě červenou barvou. Dužina je nažloutlá, středně jemná, šťavnatá, sladce navinulá a méně aromatická. Jablka se sbírají v září a vydrží až do poloviny prosince.
Jablka Rosana
Zimní odrůda s lesklými středně velkými plody a středně tuhou slupkou. Velmi šťavnatá jablka jsou překryta červeným žíháním se žlutobílou dužinou jemné chuti a příjemným aroma. Sklizeň probíhá na konci září, konzumní zralost nastává v listopadu. Skladovatelná do února.
Jablka Florina
Jablka Florina doporučujeme primárně pro uskladnění. Plody jsou středně velké, kuželovité, slupka je červená s výrazným znakem – ojíněním. Dužnina je pevná, šťavnatá a sladce navinulá. Sklizeň začínáme v říjnu, konzumně dozrávají v listopadu, ale dobře uskladněné vydrží až do jara.
Jablka Topaz
Jabloň Topaz byla vyšlechtěna v České republice jako kříženec odrůd Rubín a Vanda, což jí předurčilo velice chuťově zajímavé plody. Tato oblíbená zimní jablka jsou středně veliká, plošně kulovitá. Dužina je sladce navinulá, aromatická a sladká. Jablko sklízíme v říjnu, konzumně dozrává v prosinci a při dobrém uskladnění vydrží až do dubna. Díky pevné slupce je odrůda velmi vhodná pro uskladnění.
Jablka Karmina
Zimní odrůda s menšími až středně velkými, karmínově červenými plody kulovitého tvaru. Jemná dužina je středně šťavnatá, bílá, sladká, aromatická.
Hrušky: Lucasova, Dicolor, Wiliam zelený i červený, Bohemica či Boskova lahvice
Hrušky Lucasova
Stará francouzská odrůda. Plody jsou středně velké až velké, tupě kuželovité, hladké, se zelenožlutou až žlutou slupkou s lehkým nádechem růžové. Dužnina je žlutobílá, jemná, lehce zrnitá, šťavnatá a nasládlá. Plody sbíráme v polovině října, konzumně dozrávají až ve druhé polovině listopadu. Uskladněné plody nám vydrží až do ledna, záleží na podmínkách uskladnění.
Hrušky Dicolor
Plody jsou atraktivního vzhledu, středně velké, hruškovitého tvaru. Zelenožlutá slupka je překryta zářivou červenou, a to téměř po celém povrchu. Dužnina je bílá, máslovitá a velmi šťavnatá. Chuťově sladká a velmi aromatická. Plody sklízíme začátkem října, ke konzumu jsou zrale v listopadu a začátkem prosince, skladovat je můžeme do února.
Hrušky Hardyho máslovka
Plody Hardyho máslovky jsou střední až velké. Charakteristické jsou šedozelené barvy a často skořicově hnědá rzivost na povrchu plodu. Mají skvělou sladší a kořenitou chuť. Sklízí se v září, k jídlu dozrají zhruba za 14 dní.
Hrušky Clappova červená, zelená
Zelená odrůda těchto letních hrušek plodí větší baňaté ploty zelenožluté barvy s karmínovým líčkem a žíháním. Dužina je šťavnatá, žlutobílá a sladce navinulá. Plody sklízíme od poloviny srpna, ke konzumaci jsou vhodné do 2 týdnů od sklizně.
Červená odrůda má také velké baňaté plody se žlutou dužinou, která je lehce nakyslá a šťavnatá. Sklizeň probíhá od poloviny srpna.
Hrušky Williams červený, zelený
Zelené plody této odrůdy bývají větší, baňaté a podlouhlé. Bílá dužina vyniká výbornou máslovou chutí a šťavnatostí. Tyto aromatické, sladké hrušky sklízíme na přelomu srpna do září.
Červené hrušky podlouhlého tvaru se také vyznačují bílou, šťavnatou dužinou a sladkou chutí. Sklízí se ke konci srpna a jsou vhodné ihned ke konzumaci.
Hrušky Bohemica
Plody jsou středně velké až velké, dlouhé, vydutého nesouměrného tvaru. Základní barva slupky hrušně Bohemica je žlutozelená s jemným nevýrazným růžovým líčkem. Dužnina je nažloutlá, sladká, středně šťavnatá. Sklízíme v polovině října, konzumně zraje v lednu, skladovat lze až do dubna.
Švestky: Katinka, Gabrovská, Stanley, Elena
Švestky Stanley
Plody jsou velké, podlouhlé, k oběma koncům zúžené. Slupka je pevná, fialově modrá se světle modrým ojíněním. Dužnina žlutá, pevná, šťavnatá a od pecky většinou dobře oddělitelná. Chuť je navinule sladká a aromatická. Sklízíme koncem srpna nebo začátkem září.
Švestky Elena
Velmi pozdní odrůda švestky, kříženec Vlašky a Stanley. Plody jsou středně velké o hmotnosti 40 – 50 g, oválné, tmavě modré barvy. Dužina je zelenožlutá, po dozrání žlutá, sladká, chutná, jde od pecky. Plody dozrávají na konci září, vhodné jsou k přímému konzumu a destilaci. Vyžaduje slunečné stanoviště, aby plody mohly dozrát.